Om oss

Vi är ett småskaligt kombuchabryggeri som är beläget på den Halländska västkusten och drivs av oss, Malin och Jimmy.

Vår passion är att brygga hantverksmässiga fermenterade drycker med de bästa ingredienserna och oslagbar smak.

Vi brygger på ekologiskt svenskt socker och noga utvalt te av bästa kvalité. Vi smaksätter med botaniska råvaror som växer eller odlas omkring oss. Det gör att våra smaker ändras efter säsongerna.

Vi fermenterar vår kombucha i öppna jästankar i ca 30 dagar för att alla nyttiga syror ska hinna utvecklas. Därefter använder vi oss av bryggerimetoder där vi har stängda och trycksatta processer vilket gör att vi får en mycket smakrik och jämn produkt.

Innan vi tappar på flaska så tillsätter vi lite kolsyra för att ge vår kombucha ett extra zing och en lyxigare känsla.

Hoppas du gillar våra drycker lika mycket som oss!

Hur föddes idén om Syster Sur?

Det hela började med magproblem som sedan blev en jakt på en hälsosammare livsstil och vi snubblade över den magiska världen av fermentation. Efter att ha smakat på kombucha för första gången var vi inte sena på att brygga vår egen. Under ungefär samma veva så hade vi skaffat ett gediget intresse för ölbryggning så eftersom vi redan hade all utrustning för dryckestillverkning så bestämde vi oss för att skala upp och sprida vidare denna härliga dryck som vi tycker så mycket om.